skip to Main Content

Lockdouw

De lockdown (beperkt) zal nog een tijdje doorgaan, zodat we naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal zondagen niet kunnen samenkomen. Gelukkig zijn er tal van initiatieven waardoor de gemeenten functioneren. Laten we goed letten op voor elkaar zorgen.

Internet

Op zondag 5 april zullen er opnieuw vele initiatieven zijn om via internet een samenkomst te beleven. Hoewel dit niet het relationele samenkomen kan vervangen, is het toch een grote bemoediging voor velen, vooral gemeenteleden die zich eenzaam voelen.

Een mogelijk om te gebruiken is een samenkomst uit Veenendaal (Mozaïek) van zondag 29 maart. Hiervoor heb je geen life streaming nodig. Het is dan wel uit Nederland, maar heel kwalitatief opgenomen en inhoudelijk heel goed. Hierbij de link.

Oproep tot gebed

Het Cornonavirus treft ook onze kerken. Als VVP gaat onze aandacht uit naar voorgangers/oudsten. Heb je gebed nodig voor jezelf of een medeverantwoordelijk, dan mag je dit altijd doorgeven aan Albert Walsweer: secretaris@vvp.be

We kregen een oproep om gebed voor:

  • Jan Versweyveld is opgenomen in het ziekenhuis. Jan is werkzaam in de zendingscommissie van VVP en betrokken in de Christengemeente te Morstel.

Bemoediging

Psalm 8:4-7

4Als ik Uw hemel zie, het werk van Uw vingers,

de maan en de sterren, die U hun plaats gegeven hebt,

5wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt,

en de ​mensenzoon, dat U naar hem omziet?

6Toch hebt U hem weinig minder gemaakt dan de ​engelen

en hem met ​eer​ en ​glorie​ gekroond.

7U doet hem heersen over de werken van Uw handen,

U hebt alles onder zijn voeten gelegd:

(HSV)

Voor ons mensen geldt, dat alles om God draait. Niemand is hoger, groter dan Hij. Hij is het Beginpunt, de Schepper. Zonder Hem was er geen mens, niets.Voor God geldt, dat alles om de mens draait. Niets is kostbaarder dan een mens. De mens is het orgelpunt van de schepping, de slagroom op de taart. De mens is door God geschapen. Met andere woorden, de Schepper is ook de Vader.

Back To Top