skip to Main Content

Madagascar

Vijf en zeventig procent van de minder bedeelde mensen in de vele dorpen in het noordoosten van Madagaskar inwoners van Madagaskar wonen in dorpen! Veel van hen leven armoede en zijn ongeletterd. Animisme en toverij zijn dikwijls aanwezig maar er is ook grote openheid voor het evangelie.

Er is veel nood aan medische hulp, die niet altijd beschikbaar en vaak onbetaalbaar is. Kinderen hebben nood aan vaccinaties. Sinds 2011 is er een kraamafdeling in ons ziekenhuis. Dit was dringend nodig. Dikwijls sterven moeder en kind door een gebrek aan bekwame hulp.

Hilde werkt in het Hopitaly Vaovao Mahafaly (Goed Nieuws) ziekenhuis. In dit ziekenhuis, opgericht door de plaatselijke baptistengemeente, ben ik de enige blanke verpleegkundige. Het ziekenhuis heeft 28 bedden, 2 chirurgen, 1 oogarts en 3 “gewone” dokters. Teams gaan uit naar de omliggende dorpen om de volksgezondheid te bevorderen.

Graag wil ik meehelpen een verandering te brengen in de leefomstandigheden van de arme bevolking door lichamelijke noden te verhelpen en Jezus als Redder te laten leren kennen.

Thuisfront:
Lisbeth Roaas
Hoge Aardstraat 39
2610 Wilrijk
Tel: 03/448.35.09
GSM: 0486/026.284
lisbeth.roaas@skynet.be

Thuisgemeente:
Evangelische Kerk Philadelphia
Sint-Bernardsesteenweg 505
2660 Hoboken

Zendingsorganisatie:
Tear Fund België

Rek.nr. .: 435-9190001-10
(belasting aftrekbaar, Tearfund Hilde Vlaminckx, Code 25HV)

Back To Top