skip to Main Content

In Centraal en West-Afrika woont de grootste groep nomadische herders ter wereld, wel 40 miljoen. 99% is moslim en doorgaans moeilijk te bereiken met het evangelie. Een groot deel van dit volk leeft nog altijd onder primitieve omstandigheden en is voornamelijk afhankelijk van hun grootste bezit, hun koeien! Helaas zijn ze over het algemeen niet zo geliefd door de gevestigde bevolking en raken meer en meer gemarginaliseerd. Er is gebrek aan onderwijs, en aan medische en veterinaire zorg. Slechts minder dan 1% heeft gehoord dat Jezus meer is dan een profeet. Maar stel je eens voor wat er zou gebeuren als deze rondtrekkende herders het goede nieuws zouden aannemen?

We willen relaties aangaan waarin we hart-tot-hart gesprekken kunnen hebben. Ondertussen willen we biddend onderzoeken hoe God ons precies wil inzetten als veearts en arts onder deze nomadische koeien-herders.

Roland en Liesbeth, West Afrika, Nomadische herders

Adres: Liesbeth en Roland verblijf West-Afrika;

Financiële bijdrage

Stichting Nederlands Genootschap voor Wereldevangelisatie, NL76 INGB 0000815198, m.v.v. fonds 415.01 FULANI NIGERIA, zeker NIET de namen vermelden

Thuisfront: Fam. Hennebert, Hyacintstraat 1, 9000 Gent; francois.hennebert@telenet.be

Thuisgemeente: Volle Evangeliegemeente Mortsel

Back To Top