skip to Main Content

Kom… en help ons

Paulus en zijn reisgezellen gaven gehoor aan de roep ‘Kom… en help ons’ (Handelingen 16:9) en zo bereikte het Evangelie voor het eerst ook Europa. Recent zei een van een van onze zendelingen dat deze roep hen naar hun eerste zendingsland bracht. Jaren later hoorden ze deze roep opnieuw en zal deze roep hen naar een nieuwe omgeving brengen. Elke zendeling heeft gehoor gegeven aan de roep ‘Kom (of; ‘Ga”) en help ons (of: ‘Ik heb een opdracht voor jou’). En wij? Horen wij de roep ‘Kom en help ons’? Onze zendelingen hebben onze hulp nodig, zonder onze hulp kunnen ze hun roeping niet uitvoeren. Een zendeling schrijft regelmatig; Jullie maken deel uit van ons team’.

Paulus hoorde de hulproep ’s nachts in een visioen toen hij a.h.w. rusteloos op zoek was naar de plek waar Gods Geest hem naartoe zou brengen. Houdt de vraag waar we hulp kunnen bieden ons wakker? Zoeken we het antwoord tot we het vinden? Misschien kunnen we ook gewoon verlangend stil zijn om het antwoord van onze Hemelse Vader zachtjes te horen. Misschien kunnen we ook gewoon onze gaven en talenten zonder meer gebruiken. Waar geen twijfel over bestaat, is dat onze zendelingen onze hulp nodig hebben én dat wij hen kunnen helpen. Waarom zouden we dat niet doen? Waarom zouden we niet van waardevolle betekenis voor hen zijn?

De VVP-zendingscommissie wil heel graag ‘ja’ antwoorden op Gods vraag en de vraag van onze zendelingen om hen te helpen. Onze droom is een warme en stevige verbinding tussen onze zendelingen, hun thuisfronten en de zendingscommissie. Onze droom is eveneens een warme en stevige verbinding tussen onze zendelingen, de gelovigen (gemeenten) en de zendingscommissie. Het Evangelie zal daardoor met woorden en daden ruimere ingang vinden in mensen waar ze ook maar wonen: in Europa, Azië, Afrika, Noord- of Zuid-Amerika. Vanop elk continent klinkt de roep: Steek over (kom) en help ons. Zelfs vanuit het comfort van ons eigen huis kunnen we heel wat doen. We kunnen ook het risico nemen om uit onze comfortzone te komen en ‘om onze voeten nat te maken’

Ook via de zendingscommissie kan je gevolg geven aan de hulproep van God, van onze zendelingen en van mensen in geestelijke en materiele nood. Jij kan een band met onze zendelingen opbouwen en bijdragen aan de band tussen onze zendelingen en gelovigen in Vlaanderen. Inbreng kan veelzijdig zijn: praktisch (materialen ontwikkelen, filmpjes maken…), relaties leggen, anderen warm maken voor onze zendelingen en zending, gebed en wat ook maar jou ‘hulpgaven’ zijn. Welkom om de zendingscommissie te komen versterken.

Wens je meer informatie over onze zendelingen of wat je voor hen kunt doen? Wil jij de zendingscommissie versterken met jouw mogelijkheden? Ken je iemand die daarin interesse zou kunnen hebben? Wil je gewoon een gesprek of corresponderen over wat jij voor zending kunt betekenen? Neem gerust contact met ons op via zending@vvp.be  of het formulier https://forms.gle/XqQ2kKE7PfYa8B8C6.

Hoe word ik een VVP-zendeling?

Hoe je een zendeling wordt, kunnen we hier niet toelichten. Wel, hoe je als een ‘VVP-zendeling’ erkend wordt en dat is eenvoudig. Er zijn slechts twee criteria:

1.  Omdat de VVP-zendingscommissie een commissie van het VVP is, wordt er van je verwacht dat je lid van een VVP-gemeente bent. Mogelijks is dit ook de gemeente die je uitzendt of uitgezonden heeft.
2. Zending en zendeling-zijn zijn brede begrippen. Je kunt stellen dat elke christen een gezondene is, maar voor de erkenning als VVP-zendeling is het verwacht dat je als zendeling in het buitenland werkt en je er het grootste gedeelte van je tijd doorbrengt.

Voor het welslagen van je zendingswerk vindt de zendingscommissie het noodzakelijk dat je je als zendeling goed laat omringen door een thuisfront.
Dit kan een toegewijd persoon, maar liever een team uit je VVP-gemeente zijn maar hoeft zich hier niet toe te beperken.  De zendingscommissie heeft hiervoor een ‘Gids voor Thuisfronten’ samengesteld.

De zendingscommissie is een platform dat VVP-zendelingen verbindt met  de VVP-gemeenten en elkaar. In de relatie tussen de zendeling en de gemeente / thuisfront is verantwoordelijkheid dragen naar elkaar toe belangrijk.

VVP ZENDING

16 VVP-zendingsgezinnen geven het beste van zichzelf in het land waar God hen heeft geroepen. In moeilijke omstandigheden en onder grote spanning dienen zij God en onze medemensen. Wij kunnen van onmisbare waarde zijn voor onze zendelingen door hen praktisch en financieel te steunen en voor hen te bidden.

De VVP-zendingscommissie staat thuisfronten bij in het ondersteunen van zendelingen.  Zij roept gemeenten om een visie voor zending te ontwikkelen om de VVP-zendelingen te ondersteunen.

De VVP-zendingscommissie wil VVP-zendelingen ondersteunen en hen helpen hun doel te bereiken.

Contact
Informeer je over de zendelingen
en neem eens contact met hen op.
Contact met Vlaamse christenen
is voor hen een grote zegen en bemoediging!
Financiële steun
Bemoedig de zendelingen met een extra gift,
sluit je aan bij een bestaand initiatief
of zet je eigen sponsoractie op.
Steun via: BE96 9733 6147 7305
Gebed
Gebed is altijd welkom!
Wil je gerichter voor de zendelingen bidden?
Mail dan naar zending.gebed@vvp.be
en ontvang regelmatig gebedsonderwerpen.
Back To Top