Zending.

Turbulentie!
Niet stilzitten maar bewegen, dat doen onze zendelingen. Hierdoor komen ze ook in turbulente situaties terecht en daarmee volgen ze Jezus na. 
Jezus werd gedreven door zijn ijver of hartstocht (Johannes 2:17) en tekende hiermee al snel zijn eigen doodvonnis: het mocht Hem wat kosten. 
Ook onze zendelingen mag het wat kosten, zelfs hun hele leven.
Kunnen wij gewoon stilzitten? Zetten wij ons telkens opnieuw in beweging voor hen en Hem? 
Ook in 2024 hopen we met onze jaarlijkse ‘More Mission MInded’ meer beweging naar onze zendelingen toe te ontwikkelen. 
We kunnen contact met onze zendelingen zoeken, hen bemoedigen, voor hen bidden en hen financieel ondersteunen. Hoe meer wij bewegen, hoe meer zij kunnen bewegen en minder zij in storende turbulenties terechtkomen. 
En ja, ons bewegen mag het gevolg zijn van een bewogen hart.
Video afspelen

Over VVP-Zendelingen

Met een klik op het filmpje ‘Korte kennismaking’ reis je in 6 minuten de wereld rond en ontmoet je in enkele beelden en woorden onze 16 zendelingen. Je maakt kennis met hun visie en roeping. . In moeilijke omstandigheden en onder grote spanning dienen zij God en onze medemensen. Wij kunnen van onmisbare waarde voor onze zendelingen zijn door interesse in hen te tonen en door gebed, praktische, morele en financiële ondersteuning.

De ‘Informatiebundel’ geeft je uitgebreidere informatie over onze zendelingen.

Over VVP-Zending

De zendingscommissie wil bijdragen aan een klimaat waarin de huidige zendelingen optimaal ondersteund worden om hun doelen te bereiken en nieuwe zendelingen kunnen uitgaan.

Het filmpje ‘Visie en werking’ toont hoe de VVP-zendingscommissie hiervoor de verbindingen tussen zendelingen, thuisfronten, VVP- gemeenten en de commissie wil versterken en er concrete invulling aan geeft. Hierin wordt ook verwezen naar de praktische ‘Gids voor Thuisfronten’.

Onze zendelingen zijn tot zegen van velen. Jij kan ook tot zegen van velen zijn door onze zendelingen te zegenen door jouw talenten te gebruiken. De brochure ‘Wat kan ik voor zendelingen doen?’ geeft je praktische tips, namelijk  een overzicht van wat je concreet voor zendelingen kunt doen en hoe je dat vorm kunt geven.

Wil je graag meer informatie over zendelingen en activiteiten? Of meewerken? Kijk even op het contactformulier.

Klik op de kaart

Waar leven onze Zendelingen?

Wat kan ik doen?

Omarm onze VVP-zendelingen.

Bemoedig

Informeer je over de zendelingen en neem eens contact met hen op. Contact met Vlaamse christenen is voor hen een grote zegen en bemoediging!

Gebed

Gebed is altijd welkom! Wil je gerichter voor de zendelingen bidden? Mail dan naar zending.gebed@vvp.be en ontvang regelmatig gebedsonderwerpen.

Financiële steun

Bemoedig de zendelingen met een extra gift, sluit je aan bij een bestaand initiatief of zet je eigen sponsoractie op. Steun via: BE96 9733 6147 7305

Bemoedig onze zendelingen

Contact met Vlaamse christenen is voor hen een grote zegen.

Samenzijn met anderen is volop genieten van interesse en aandacht voor elkaar. Wat een zegen! Onze VVP-zendelingen missen vaak deze interesse en aandacht. Wij kunnen hen zegenen door een kaartje of een e-mail te sturen: een klein gebaar dat een groot wonder doet. Met de meeste van onze zendelingen is ook contact mogelijk via Facebook.

STEUN onze zendelingen

Neem deel aan MMM!

Wil je onze zendelingen ondersteunen dan kun je dat doen door deel te nemen aan MMM. Je kunt:

  • Een eigen sponsoractie opzetten (fietsen, lopen, wandelen…) Bekijk een voorbeeld.
  • Je aansluiten bij een bestaand initiatief
  • Zendelingen bemoedigen met een extra gift bijvoorbeeld door een collecte of een persoonlijke gift naar VVP (BE96 9733 6147 7305 m.v.v. MMM)
  • Een eigen creatief idee – een benefiet (concert, maaltijd, …)
  • Giften (persoonlijk, collecte, …)

De inkomsten van de MMM-actie worden gelijk verdeeld tussen de verschillende zendelingen. Ze ervaren de giften als een teken van verbondenheid en betrokkenheid van hun Vlaamse zussen en broers. Ze hebben al vaak gemeld dat de extra gift op het juiste moment toekwam en ingezet kon worden.

Heb je zelf een creatief idee voor fondswerving? Laat je inspireren door dit artikel: ‘Mijn droom…’

Kom... en help ons

Paulus en zijn reisgezellen gaven gehoor aan de roep ‘Kom… en help ons’ (Handelingen 16:9) en zo bereikte het Evangelie voor het eerst ook Europa. Recent zei een van een van onze zendelingen dat deze roep hen naar hun eerste zendingsland bracht. Jaren later hoorden ze deze roep opnieuw en zal deze roep hen naar een nieuwe omgeving brengen. Elke zendeling heeft gehoor gegeven aan de roep ‘Kom (of; ‘Ga”) en help ons (of: ‘Ik heb een opdracht voor jou’). En wij? Horen wij de roep ‘Kom en help ons’? Onze zendelingen hebben onze hulp nodig, zonder onze hulp kunnen ze hun roeping niet uitvoeren. Een zendeling schrijft regelmatig; Jullie maken deel uit van ons team’.

Paulus hoorde de hulproep ’s nachts in een visioen toen hij a.h.w. rusteloos op zoek was naar de plek waar Gods Geest hem naartoe zou brengen. Houdt de vraag waar we hulp kunnen bieden ons wakker? Zoeken we het antwoord tot we het vinden? Misschien kunnen we ook gewoon verlangend stil zijn om het antwoord van onze Hemelse Vader zachtjes te horen. Misschien kunnen we ook gewoon onze gaven en talenten zonder meer gebruiken. Waar geen twijfel over bestaat, is dat onze zendelingen onze hulp nodig hebben én dat wij hen kunnen helpen. Waarom zouden we dat niet doen? Waarom zouden we niet van waardevolle betekenis voor hen zijn?

De VVP-zendingscommissie wil heel graag ‘ja’ antwoorden op Gods vraag en de vraag van onze zendelingen om hen te helpen. Onze droom is een warme en stevige verbinding tussen onze zendelingen, hun thuisfronten en de zendingscommissie. Onze droom is eveneens een warme en stevige verbinding tussen onze zendelingen, de gelovigen (gemeenten) en de zendingscommissie. Het Evangelie zal daardoor met woorden en daden ruimere ingang vinden in mensen waar ze ook maar wonen: in Europa, Azië, Afrika, Noord- of Zuid-Amerika. Vanop elk continent klinkt de roep: Steek over (kom) en help ons. Zelfs vanuit het comfort van ons eigen huis kunnen we heel wat doen. We kunnen ook het risico nemen om uit onze comfortzone te komen en ‘om onze voeten nat te maken’

Ook via de zendingscommissie kan je gevolg geven aan de hulproep van God, van onze zendelingen en van mensen in geestelijke en materiele nood. Jij kan een band met onze zendelingen opbouwen en bijdragen aan de band tussen onze zendelingen en gelovigen in Vlaanderen. Inbreng kan veelzijdig zijn: praktisch (materialen ontwikkelen, filmpjes maken…), relaties leggen, anderen warm maken voor onze zendelingen en zending, gebed en wat ook maar jou ‘hulpgaven’ zijn. Welkom om de zendingscommissie te komen versterken.

Wens je meer informatie over onze zendelingen of wat je voor hen kunt doen? Wil jij de zendingscommissie versterken met jouw mogelijkheden? Ken je iemand die daarin interesse zou kunnen hebben? Wil je gewoon een gesprek of corresponderen over wat jij voor zending kunt betekenen? Neem gerust contact met ons op of vul het informatieformulier in.