Glenn & Esther Vantieghem.

Democratische Republiek Congo (DRC)

Info

Thuisfront
Vantieghem Frank en Peggy
Ten Akker 19 8550 Zwevegem
Tel.: 056 77 31 79

frankenpeggy@skynet.be

Thuisgemeente
Volle Evangeliekerk De Herberg
Avelgemstraat 78a
8550 Zwevegem

Zendingsorganisatie
Christ’s Hope International
Tel.: 056 53 14 74
willeke.libeert@telenet.be

Rek.nr. Christ’s Hope International Belgium BE53 7785 9673 4153
m.v.v. ‘Project DR Congo’ ofwel m.v.v. “Ondersteuning Glenn en Esther”

Glenn & Esther Vantieghem

Democratische Republiek Congo (DRC)

Glenn en Esther werken als fulltime zendelingen in de Democratische Republiek Congo (DRC). Samen leiden ze het werk van Christ’s Hope in de DRC. In 2008 hebben ze België verlaten om in de DRC te gaan wonen. Daarvoor was Glenn leraar aardrijkskunde, biologie en Frans in het secundair onderwijs. Esther studeerde af als chocolatier.

Geïnfecteerd met HIV en/of AIDS zijn of hier een onrechtstreeks slachtoffer van dolen vele wezen en kwetsbare kinderen die in de straten van Kinshasa rond. Glenn en Esther hebben de zorg van deze kinderen op zich genomen. Door het opzetten van ZorgPunten, komen kinderen meerdere malen per week samen waar een team van liefdevolle en opgeleide monitors klaar staat om hen op te vangen. Zij verschaffen voedsel, medische zorgen, en garanderen de inschrijving in een school en sport en spel. Kortom, wat voor een kind onontbeerlijk is bieden we aan.

Een ZorgPunt vangt de kinderen op en denkt daarbij aan de 5 basisnoden die onontbeerlijk zijn voor elk opgroeiend kind: fysische nood (voeding, kledij, medische opvolging, …), mentale nood (onderwijs, ontwikkelen van vaardigheden, …), geestelijke nood (het brengen van het Evangelie, het leren kennen van God en leven naar Zijn Woord), emotionele en sociale nood (affectie, vriendschappen, leren omgaan met anderen, psychologische zorg bij trauma’s, …).

U kunt daarbij helpen. Ga voor meer informatie naar de blog van Glen en Esther

Klik op de kaart

Waar zijn onze Zendelingen?