Souleymane & Sandra DIÉMÉ.

Senegal

Info

Contactgegevens
BP 683 Lyndiane
Ziguinchor
Senegal

Sanneke_ve@hotmail.com

Thuisfront
Eddy en Maggy Vermote (ouders)
3800 Sint-Truiden

011/52.26.60 | 0473/536784

edmagvermote@hotmail.com

Thuisgemeente
Rhema-Gemeenschap
3800 St. Truiden

Rek.nr. BE82-0013-0224-1568

Souleymane & Sandra DIÉMÉ

Senegal

Sandra komt uit Limburg. Haar schoolstage in Senegal, werd gevolgd door een jaar, waarin ze voor de WEC in Senegal werkt. Daar heeft ze haar man leren kennen en ze wonen inmiddels 4 jaar in dat land.
Ze werken mee in een project van de plaatselijke gemeente dat mensen in armoede helpt en hen helpen met medische verzorging.

Daarnaast is er een project met Talibé kinderen. Dezen zijn door hun ouders geplaatst bij een Marabou, een Koran leraar. Deze kinderen slapen daar en krijgen onderwijs uit de Koran; ze lopen er vies bij, zitten de hele dag op straat en moeten bedelen voor de Koranleraar. De rijst, suiker of het geld dat ze krijgen gaat naar de Marabou en zijn gezin. ’s Avonds gaan de kinderen voor zichzelf bedelen en krijgen dan restjes van de mensen, gekookte rijst, enz.. In dit project worden de kinderen drie maal per week opgevangen; ze mogen douchen, hun kleren wassen, hun wondjes worden verzorgd; ze krijgen films te zien en het evangelie te horen; ‘s middags krijgen ze een warme maaltijd.

Elke morgen komen er ook een aantal Talibé kinderen bij haar ontbijten, dit is ontstaan omdat deze kinderen ‘s morgens zonder eten op straat gaan bedelen.

Sandra’s laatste jaar loopbaanonderbreking hier in België eindigde in 2014.

Klik op de kaart

Waar zijn onze Zendelingen?