Mats & Isabel De Maertelaere.

Brazilië

Info

Contactgegevens
Rua Simão Guebur 285
sobrado 5, Uberaba
Curitiba – PR – 81580-120
Brasil

Facebook: Mats & Isabel ’s missionary life
www.ywamurbankeylondon.com
isabelmats.missions@gmail.com

Thuisgemeente
Philadelphia in Hoboken
Rek.nr.: BE56 7350 1066 0688 m.v.v. Mats De Maertelaere

Verantwoordelijke thuisfront
Lisbeth Roaas
Hoge aardstraat 39/3
2610 Wilrijk

lisbeth.roaas@skynet.be

Mats & Isabel De Maertelaere

Brazilië

In 2021-22 is de tweede fase van onze zending in Brazilië begonnen: onze missie in Canapi, Alagoas. We maken deel uit van een klein team, dat zich bezig houdt met dorp-bezoekjes en evangelisatie in het hoofd-dorpje, Canapi genaamd. Die kleinere dorpjes zijn redelijk afgelegen en kunnen enkel bereikt worden via grindwegen door de heuvelachtige omgeving. Deze dorpjes hebben een hoog aantal sociale problemen en onderwijs is er miniem. De inwoners worden als minder beschouwd in een regio die gekend is als één van de armste van Brazilië. Het stadje Canapi staat in de top-5 van een negatieve ranglijst economisch, onderwijs en sociaal.

Ons werk heeft als doel deze bevolking te tonen dat ze geliefd zijn, dat ze veel waarde hebben en dat er een antwoord is op al hun ellende en moeilijkheden. We proberen aan de hand van onze aanwezigheid en Bijbelkennis, samen met hen, stapjes te zetten dichter bij de Heer. De eerste weken waren hier geweldig, maar na deze ‘wittebroodsweken’ begon de realiteit door te dringen. De verschrikkelijke sociale drama’s die zich hier dagdagelijks afspelen, zijn soms moeilijk te vatten, zeker als je weet dat je de volgende dag weer met de daders moet spreken en moet proberen aan te tonen dat er een ander manier van leven bestaat.

Maar met de Heer weten we dat alles mogelijk is en dat we Hem stevig moeten volgen in Zijn licht! Wij zijn Zijn ‘boodschappers-gezanten-ambassadeurs’

Klik op de kaart

Waar zijn onze Zendelingen?